Мая Живкова - Роджърс Ето защо няма да има правителство. Мисията

...
Мая Живкова - Роджърс Ето защо няма да има правителство. Мисията
Коментари Харесай

Ето защо няма да има правителство. Мисията на Борисов - от майките насам. Какво се случва с Гешев

Мая Живкова - Роджърс

 

Ето за какво няма да има държавно управление. Мисията на Борисов - от " майките " насам. Какво се случва с Гешев

Аз не мисля, че ще има държавно управление. Не го изключвам изцяло, само че считам, че е доста малко евентуално.

И не поради Бойко Борисов – той е подготвен да отстъпи успеха си на изгубилите изборите. И не става дума за компромис – той поддържа програмата на ППДБ+ с всички правосъдни и джендърни шмекерии, сега чака състав на тяхно държавно управление без хора от ГЕРБ. Компромисите са единствено от страна на Борисов, от другата страна не виждам и намек за компромис.

Само че надали има предложение на Борисов, което да е задоволително положително за ППДБ+, тъй като те не желаят да ръководят тъкмо в този момент и тъкмо по този метод, според от ГЕРБ. Купонът свърши, пари няма. Когато започнаха харчовете, те се надяваха, че ще пробутат България в Еврозоната, ще теглят заеми с ниски лихви и ще си печелят време. За благополучие на нас, българските данъкоплатци, това не се случи и в този момент пари няма даже за пенсиите, които по този начин обилно повишаваше Асен Василев.

Да се върне Политическа партия на власт в тъкмо този миг, е политическо самоубийство – и те го знаят. Затова и слагат на Бойко Борисов неуместни условия, които пък той е податлив да извършва. Но си мисля, че най-после ще създадат нещо, което даже за него няма да е задоволително, с цел да се измъкнат от клопката, в който сами се вкараха.

Откакто съществува тази тъжна партийка " Да, България ", това е първият миг, в който има действителен късмет да се добере устойчиво до властта – локалните избори в София и Пловдив. След 10 години на всевъзможни политически взаимни отстъпки, наколенки и жълтопаветни пърформънси, тези хора за първи път имат късмет да получат висока властова позиция за повече от 6 месеца. Затова и със зъби и нокти са се вкопчили в тази възможност.

Тяхно държавно управление в този миг, което ще би трябвало да взема решение проблемите, които самите те и Радев заложиха през последните 2 години, е последното, което те желаят. Без подозрение и Бойко Борисов се е отказал от София и им го сподели в прав текст. Ние знаем по какъв начин той ги прави тези неща. Това е техният късмет и нямам доверие да го пропуснат, с цел да вземат участие в злощастно ръководство, което Борисов ще може да приключи във всеки един миг (най-вероятно незабавно след локалните избори).

От Политическа партия нищо няма да остане, в случай че влязат в държавно управление с ГЕРБ – те изчезват, а гласоподавателите им минават към идващия герой против „ мафията “. Ако не влязат в държавно управление, ще изгубят електорат, само че и нещичко ще им остане. Въпросът е дали олигарсите зад тях са склонни да ги жертват, в случай че това ще им донесе някакви по-големи изгоди. Но по държанието им дотук ми се коства, че по-скоро ще ги запазят до локалните избори.

Така че държавно управление на ГЕРБ с ППДБ+ нямам доверие да има. От държанието на Бойко Борисов осъждам, че за него държавно управление с Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия в този миг не е задоволително (неговата задача е да избави соросоидните партии в България, а не да ръководи държавата).

И най-после, Бойко Борисов не прави нищо по-различно от това, което е правил през последните (поне) десетина години. Той постоянно е работил за демократичните хрумвания, само че под радара на по-голямата част от гласоподавателите си. Всеки митинг от 10 души на жълтите павета през годините водеше до смяна на министри, закони и политики, предоставяне на власт на НПО-та, увеличени заплащания за обособени групи хора и неправителствени организации.

Да ви напомня „ майките “ на децата с увреждания, проведени от Мая Манолова (която Бойко направи омбудсман) – смяната на закона, уволнението на министър Петков по избор на майките, връщането на министър Петков по избор на майките, увеличените заплащания към тези хора. Всичко това от нашите налози – без никой да ни е питал, без никой от нас да е дал своя вот за такава политика.

Та сега Бойко Борисов прави същото – способства за промяната на основния прокурор от непознатото посолство, за прокарването на закони, неприемливи за българското общество (давайки достъп на НПО-та до българските фамилии и българските деца, както и до доста държавни пари), за прехвърлянето на българската енергетика в ръцете на американски компании, за повишението на налозите (което началниците от Брюксел желаят от толкоз дълго време). И няма значение с какви думи показва дейностите си – това е така наречен законодателна стратегия, по която ГЕРБ и ППДБ+ нямали никакви забележки.

Колкото и да не одобрявам Румен Радев, считам, че държавно управление на ГЕРБ и ППДБ+ ще е доста по-вредно за България. По „ евроатлантическите “ въпроси те биха дали своят вот единомислещо в полза на „ нашите сътрудници “, а вътрешните въпроси биха употребявали за следващата предизборна акция.


И България не се нуждае от нищо от това.

По-добре Радев да си седи с релативно орязаните пълномощия и постния бюджет, Гешев да си обикаля страните и да укрепва интернационалния евроатлантизъм, майките и бащите да се грижат за личните си деца по този начин, както намерят за добре, и НПО-тата да си се занимават с гей парада.

Източник ПИК

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР